booked.net

בניית חדר אוכל 2

חדר האוכל החדש

ביום הניצחון על גרמניה, במאי 1945 החלטנו החלטה חגיגית – סוף סוף לגשת לבניין חדר אוכל, אך דחינו את הקמתו, כי הביננו כי בניין המשק קודם לדאגה לחבר. אבל עכשיו לא נוכל לשאת עוד את הדוחק ההולך וגובר, בחדר האוכל הישן, המיועד ל- 80 איש ואוכלים בו בימי הקיץ 450. אספות רבות וסוערות, ישיבות ומשאלי חברים רבים עברו עלינו במשך שנה תמימה עד אשר קבענו את מקום הבניין ואת הפרוגרמה לאדריכלים. מספר מקומות הישיבה יהיה 400. מספר זה מספיק ל- 300 אוכלים לפי ניסיוננו, כי לא כל החברים אוכלים באותו הזמן. בתכנית הבניין לקחו בחשבון אפשרות להרחיב את הבית. האולם מחולק לשני חלקים, בתוך הבית נמצא גם חדר לסידור העבודה.
כדי לקבל תכנית טובה הכרזנו על תחרות בין 6 מהנדסים. קיבלנו את התכנית של חברת “המהנדס” בירושלים (האדריכל הוא ה ח’ קוצ’ינסקי). בבחירת התכנית ריכזנו את תשומת ליבנו להתאמת הבית לתפקידיו השונים ולצד הכספי שבדבר. קשה להעריך כמה יעלה הבניין. הערכתנו היא שבמחירים של היום נצטרך להשקיע כעשרים וחמישה עד שלושים אף לירה יחד עם הריהוט וציוד המטבח.
ב- 1946 ירינו את אבן הפינה והתחלנו בבניית חדר אוכל. שונים הם הניחושים בין החברים מתי נאכל בפעם הראשונה במקום החדש? אך כולנו מבינים שעלינו לעשות מאמץ עליון כדי לגמור את הבניין במהרה. בתקופה של שנה שנתיים. תנאי האוכל והעבודה בחדר האוכל הישן בלתי אנושיים לישוב גדול כשלנו. רק התקווה לבית חדש וגדול נותנת לנו כיח להתגבר על כל הקשיים בחיים ובעבודה הכרוכים במקום הצר של הבניין הישן. בטוחים אנו, שחדר האוכל החדש יביא איתו שינויים יסודיים בחיי החברה שלנו והוא נהפך לסמל להתחלת תקופה חדשה בחיי המשק.
התחבר אל האתר
דילוג לתוכן