https://xnet.ynet.co.il/food/articles/0,14567,L-3099032,00.htmlטורטייה

מרכיבים ל-8 יחידות:
1/2 כוס קמח תירס, טחון דק
1/2 1 כוסות קמח לבן רגיל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
3 כפות שמן
הכנת הטורטיות:
מערבבים את קמח התירס, הקמח הלבן והמלח. מוסיפים את המים והשמן מאחדים בצק.
לשים את הבצק כ- 3 דקות עד שהוא גמיש. מחלקים ל- 8 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור חלק. מניחים את הכדורים על צלחת, מכסים בניילון ומשהים כחצי שעה.
מחממים מחבת כבדה על אש בינונית, ללא שמן.
מרדדים כל כדור בצק לעלה עגול ודק מאוד בקוטר כ- 20 ס”מ. מרימים בזהירות את עלה הבצק ומניחים אותו בצורה ישרה על המחבת הלוהטת. מטגנים כ- 40-50 שניות, הופכים ומטגנים עוד 40 שניות מהצד השני, עד שיתחילו להופיע נקודות חומות על תחתית הטורטייה.
מוציאים מהמחבת, מניחים כל צלחת ומכסים מיד במגבת עבה עד להגשה, כדי לשמור על גמישות הטורטיות ולמנוע את ייבושן. אוכלים מיד