booked.net

לחמניות

לחמניות שמן זית

המצרכים ל-8-10 לחמניות:
8 גרם שמרים יבשים                                               
260 מ”ל מים פושרים
500 גרם קמח ועוד קצת לקימוח
קורט מלח  40 גרם סוכר
80 מ”ל שמן זית
160 מ”ל
1 ביצה

הכנת הלחמניות:
ממיסים את השמרים בחצי כוס (100 מ”ל)מים ומשאירים ל-20 דקות בטמפרטורת החדר. השמרים מוכנים כאשר נוצר קרום עדין. אם רוצים אפשר להשתמש ב24 גרם שמרים טריים.

בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח סוכר, יוצקים שמן זית ויתרת המים, מערבבים היטב.
יוצרים גומא במרכז ומוסיפים את תערובת השמרים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. לאחר כ-10 דקות הבצק נפרד מהדפנות.

מעבירים למשטח מקומח קלות, מחלקים ל-8-10 יחידות ומתחילים ללוש כל יחידה בתנועות קיפול סיבוביות עד לקבלת כדורון.

מניחים כל כדור על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח של כ-10 ס”מ.
מכסים במגבת לחה ומשאירים לשעה עד שהלחמניות מכפילות כמעט את גודלם.

טורפים את הביצה, מברישים את הלחמניות ומכניסים לתנור חם (210 מעלות) ל-10 דקות עד שמקבלות צבע זהוב.

מעבירים לצינון על רשת. הלחמניות נשמרות היטב ליממה וגם אפשר להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר ל-2-3 שעות לפני השימוש.

התחבר אל האתר
דילוג לתוכן